Transport er en naturlig del af vores liv i dag, det er en del af hele samfundets infrastruktur og brød det sammen i morgen, så ville rigtig mange ting begynde at stå helt stille. Transport af gods og vare er en vigtig del af vores samfund og det betyder også at vi på mange punkter er bundet ret meget op på denne vigtige bro. I takt med at vores verden er blevet mere og mere globaliseret, er lastbilerne også rykket ud på vejene i større grad en set hidtil, der fragtes kort sagt gods som aldrig før på de globale motorveje.

Der er ikke noget usædvanligt i denne udvikling, det er en direkte konsekvens af den industrielle revolution, større og kraftigere lastbiler og en rivende efterspørgsel på næsten alle former for vare, lige fra eksotiske frugter fra fjerne kroge af verden, til nye elektroniske dimser der konsumeres som aldrig før. Det er vitalt i dag at transport er konstant, den skal være effektivt udnyttet og for at det ikke skal være løgn, så skal det i dag også være så miljøvenligt som muligt.

Spørgsmålet kan melde sig omkring fremtiden for transport branchen, der år efter år bliver pålagt flere og flere restriktioner, i et hæsblæsende kapløb imod tiden og de kraftigt stigende brændstofpriser, der kan presse enhver vognmand i knæ. Dem der overlever ræset, er uden tvivl ikke dem der kan transportere mest muligt gods på den korteste tid, det er dem der også varetager alle de andre udfordringer med henblik på en betænksom transport.