1Der kan være mange årsager til at man kan have behov for en tandlæge der har døgnåben, hvilket for det første kan være tandpine. Men hvad består tandpine så af? Jo det er en betegnelse der bruges for mange forskellige diagnoser. Diagnoser der kan have akut behov for en tandlæge der har døgnåben, kan være paradentose. Men inden dette forklares, så er det vigtigt at fortælle hvordan et sundt tandkød bliver kendetegnet. Et sundt tandkød er kendetegnet ved at, tandkødet ligger helt stramt rundt omkring tanden. For at man ikke skal have en akut tandlæge, der har døgnåbent, så er det super vigtigt at man har et sundt tandkød. Det er direkte indiskutabelt, så derfor er det vigtigt at man børster tænder hver dag og holder sine tænder meget rene. Et sundt tandkød, der ikke har behov for en tandlæge der har døgnåben, kan man spotte på lang afstand. Det bør være lyserødt og svagt nubret. Det bør ikke bløde efter at man har børstet tænder.
For at man ikke skal have en tandlæge med døgnåben, så skal man undgå paradentose og tandkødsbetændelse. Dette gør man ved at holde sine tænder rene og pæne, fjerne madrester og bare generelt børste tænder.

Bevar det sunde tandkød

Alle vil jo gerne undgå at gå til en døgnåben tandlæge, så derfor kommer der her nogle gode råd til, hvordan man holder sine tænder sunde og rene. Det er en god idé at bruge en elektrisk tandbørste, så man får fjernet mad resterne fra tænder. De kan gøre rigtig meget gavn, så man undgår at gå til en tandlæge med døgnåben. Ingen ønsker jo at tage til tandlægen akut, så sørg nu for at få børstet dine tænder ordentligt. Det er ikke for sjov at man siger det er vigtigt at man børster sine tænder. Det har man fået af vide af alle mennesker, siden man var et lille barn. Undgå tandlæge med døgnåben, ved at holde det hele rent og pænt. Hvis du dog står og ikke kan sove videre, så er det blot om at ringe til Tandlægecenteret på Højbro Plads. De leverer varen hele tiden. Man kan ringe til dem hele natten, så hvis man bare har det mindste spørgsmål, så bare giv dem et kald. De står klar til at tage telefonen i deres tandlæge med døgnåben, så fortvivl ej, hvis du er ved at gå ud af dit gode skind. Det skal nok gå alt sammen. Bare ring til dem, så du kan komme igennem dine smerter, det vil du ikke fortryde.