Flere og flere personer i Danmark går ned med stress på grund af den travle hverdag. Man kan ikke følge med mængden af arbejdsopgaver, og mailboksen vokser sig større og større. Her vil det være en god idé, at kunne håndtere nogle værktøjer, der kan hjælpe dig. Dette skal ske gennem personlig effektivitet. Med hjælp af nogle få værktøjer vil du kunne spare masser af tid og få et højere overskud. Du vil ikke kunne forlænge døgnets længde, men målt på løste arbejdsopgaver vil det føles sådan.

Personlig effektivitet kræver planlægning

En stor del af dette er planlægning. Planlægning er nøglen, da der kan vindes store tidsbesparelser ved en nøje planlægning. Selve disciplinen planlægning tager meget tid af mestrer, og det vil derfor kræve mange timers træning.  Det vil dog i sidste ende kunne betale sig for at opnå en personlig effektivitet.

På samme tid er det meget vigtig, at du har styr på to andre faktorer: Koncentration og motivation.

Motivation er altid vigtigt for, at man som person kan yde det bedste. Folk der har interesse og er motiverede vil oftest opnå de bedste resultater. Det er dog også vigtig, at kunne koncentrere sig om arbejdet. Her er det vigtigt at være klar over, hvordan man arbejder bedst, men også hvad der kan være medvirkende til, at man mister koncentrationen.

Når der er styr på planlægning, koncentration og motivation har du fundamentet for at opnå bedst mulig personlig effektivitet.

Det er muligt at tage et kursus i personlig effektivitet. En virksomhed på Sjælland tilbyder et kursus i personlig effektivitet. Det er dog ikke det eneste kursus, virksomheder udbyder. På deres hjemmeside kan du se en oversigt over det store udvalg. Så hvis ikke lige du har brug for personlig effektivt kurset, kan du muligvis have brug for et kursus i videndeling eller regnskabsforståelse.