Er opstigende grundfugt årsagen til at din kælder er fugtig? Der kan være mange grunde til fugt i kælderen, men den hyppigste årsag er som regel opstigende grundfugt.

Opstigende grundfugt, er når der trænger vand ind i gennem husets fundament via kapillarer, der opstår når fundament bliver støbt. Husets fundament befinder sig ofte op til 3 meter under jordens overflade. Der vil altid være fugtigt under jorden, og derfor er fundament omgivet af vand, der med tiden vil blive suget ind gennem fundamentets kapillarer. Fundamentet holder på fugten, derfor er det heller ikke et problem, der går i sig selv med tiden.

Omfangsdræn er ikke længere den eneste løsning

Når du har opstigende grundfugt er det derfor vigtigt at finde en løsning på problemet. Mange vælger at få et omfangsdræn, der kræver gravearbejde, der ofte ødelægger haven, samtidig med at det er en dyr fornøjelse. Omfangsdræn er ofte det fortrukne valg, fordi folk simpelthen ikke kender til andre løsninger.

Der findes dog et system, kaldet Drymat System, der løser problemet uden gravearbejde og ødelagt have. Systemet er designet til at lede vand tilbage i jorden, og samtidig forhindre ny opstigende grundfugt. Drymat System benytter sig at elektro osmose, der leder vandet tilbage ud i jorden, ved hjælp af strøm.

Drymat System bekæmper opstigende grundfugt

Drymat System gør bugt med opstigende grundfugt ved at montere en strømførende ledning, elektroder på indersiden af kældervæggen, en Drymat Boks og negativt ladet spyd i jorden rundt om huset, hvilket fører vandet tilbage i jorden igen.

Sammenlignet med et omfangsdræn er Drymat System både billigere og mindre kompliceret. Derfor vil det for mange være den smarteste løsning. Systemet er samtidig 100% vedligeholdelsesfrit og så er der 20 års garanti på de installationer, der laves i forbindelse med opsætning af Drymat System.