StrikkeopskrifterEr du også vild med at strikke, så må du ligesom jeg se frem til julen, hvor der bliver masser af tid til at fordybe sig i spændende strikkeopskrifter og lækre garnnøgler. Personligt er jeg ved at lave en to-do liste over alle de strikkeopskrifter jeg gerne vil igennem inden julen er ovre. Der er blandt andet et sjal til mig selv samt en masse babytøj til min datters lille Elvira på planen – og jeg glæder mig.

Jeg har prøvet at researche lidt på blogs og hjemmesider, hvor jeg kan finde strikkeopskrifter og inspiration til alle mine strikkeplaner, og jeg synes selv, at jeg har fundet nogle meget gode bud. Jeg vil her dele alle de gode ideer til julens strikning.

Strikkeopskrifter i massevis

Da jeg ledte efter spændende strikkeopskrifter på nettet faldt jeg blandt andet over Filatos spændende udvalg af moderigtige strikkeopskrifter. De er faktisk både strikkeopskrifter for kvinder, mænd, børn og babyer. Filato er så søde, at de deler strikkeopskrifter, de har fundet på alle mulige hjemmesider. Blandt andet fra Drops, Viking, Familie Journalen, Hendes Verden, Ude og Hjemme, Pickles, Ravelry , Kvickly og Super Brugsen. Faktisk har de også strikkeopskrifter fra Fakta, Hjemmet, Stof 2000, Karen Noe, Femina og en masse andre glimrende hjemmesider med strikkeopskrifter.

Jeg er især vild med de strikkeopskrifter, som er til d helt små babyer – de er bare så søde. Jeg tænker, at jeg skal kaste mig ud i den strikkeopskrift der hedder ”Retstrikket DROPS jakke i ”Baby Merino” med omslag og hæklet kant”, og så i stedet for at strikke det i lyserød, hvid og lilla, så vil jeg strikke det i nogle mere neutrale farver, så Elvira ikke skal føle sig tvunget til at være ”piget”. Jeg er i det hele taget ret vild med de strikkeopskrifter der er til babyer i merinould. Man ved selv, hvor behageligt det er, at have på. Jeg tænker også at kaste mig ud i projekt ”Retstrikket DROPS tæppe i ”Baby Merino” med kant i Bølgemønster”. Det er altid godt for de små kravl at have et lækkert hjemmestrikket tæppe, at blive svøbt i.

Til mig selv kunne jeg godt tænke mig at strikke et sjal a la ”Strikket DROPS sjal i ”Baby Alpaca Silk” med stjernemønster, retstrik og hulmønster” – eller måske bare finde et ar andre strikkeopskrifter, der minder om den. Jeg vil gerne strikke sjalet i mørk rød, sort og med sølvstikninger. Så flot.

Strikkeopskrifter redder julegaverne

Hvert år har jeg bare så svært ved at finde ud af, hvad jeg skal give folk i julegaver. I år gider jeg simpelthen ikke den hovedpine, så jeg har besluttet mig for at lade nettets overflod af strikkeopskrifter redde mig. Jeg bør kunne finde strikkeopskrifter, der passer til alle, der skal have gaver. Til min kære mand har jeg for eksempel tænkt kigget på de strikkeopskrifter, som er med jakker eller cardigans. Jeg har for eksempel kigget på den strikkeopskrift, der hedder ” DROPS herrejakke i 2 tråde ”Fabel” med sjalskrave “. Den er så pæn og stilfuld.

Til min kære datter, som jo er mor til lille Elvira, tænker jeg at strikke noget moderne. Måske jeg bør lede efter nogle strikkeopskrifter på store tørklæder. jeg ved at hun godt kan lide de ensfarvede, fint strikkede, store tørklæder, og jeg tænker at strikke et i brændt orange eller i bordeaux.

Min datters mand skal have en hjemmestrikket hue, tror jeg. Der er mange strikkeopskrifter på huer til mænd, så jeg tænker at jeg skal finde en, der er groft strikket, og så vil jeg pynte den med en kvast. Han kan godt lide det lidt spraglet, så en hue i mørkegrå garn med en rød kvast kunne godt være et hit, tænker jeg.

Jeg vil sige, at efter jeg har opdaget hvor mange dejlige strikkeopskrifter man kan finde på nettet, så er mission julegaver blevet væsentlig nemmere. Det har ellers givet mig hovedpine hvert år.