BrysterDa jeg i lang tid har overvejet at få foretaget en brystforstørrelse operation, skriver jeg derfor en blog, hvori jeg vil undersøge og spørge om hvorfor vi kvinder egentlig får foretaget brystforstørrelse operationer og om der er nogle farlige risici ved at få foretaget en brystforstørrelse operation.

Mange kvinder for i dag i stigende grad lavet brystforstørrelse operationer, I Danmark bliver der udført omkring 3000 brystforstørrelse operationer om året. Brysterne spiller en stor rolle hos kvinders selvværd, selvtillid, og er et vigtigt symbol på deres femininitet og seksualitet.

Små bryster var populært i 20’erne og 60’erne

Dog forbinder mange kvinder i dag store bryster som det ideelle at have, og derfor er der mange kvinder der i dag følger sig usikre og dårligt tilpas ved at have små bryster. Dog har store bryster ikke altid været det ideelle i den vestlige verden, eftersom man i 1920’erne især syntes at små bryster var at foretrække, samt i 1960’erne hvor mode ikonet Twiggy gjorde små bryster populært.

I dag er det så vidt forskellige meninger omkring hvad der er flottest, dog kan man jo bare konstatere at alle personer har deres egne præferencer. Ikke desto mindre er brystforstørrelse operationer den anden mest populære kosmetiske operation i verden, og derfor må man til en vis grad konstatere at man i dag foretrækker i hvert fald de fleste kvinder at have store eller større bryster.

Udseendet spiller en stor rolle i dagens Danmark

Baggrunden for hvorfor kvinder i stigende grad for lavet brystforstørrende operationer kan skyldes mange ting, bl.a. kunne man påpege at vi lever i en verden i dag hvor udseendet spiller en stor rolle for vores selvtillid og selvværd, samt hvordan vi også bliver opfattet og behandlet. Derudover bliver vi dagligt bombarderet med smukke storbarmet kvinder i film, tv, modeblade osv. derfor kan mange kvinder føle at de ikke er gode nok eller lever op til et bestemt skønhedsideal og derfor føle sig nødsaget til at få foretaget en brystforstørrelse operation.

Og selvom der kan opstå nogle komplikationer ved en brystforstørrelse operation i form af fx nedsat følelse i brystvorterne, som dog oftest vil blive normaliseret efter et par måneder. Så opvejer det positive det negative og derfor vælger mange kvinder at få lavet en brystforstørrelse operation.

Forholdsvis få komplikationer

Der var endda en periode hvor kosmetisk brystforstørrelse operationer med anvendelse af silikoneimplantater blev forbudt i USA i 1992, da man var begyndt at mistænke silikoneimplantaterne for at give kvinderne der havde fået foretaget operationen kræft og bindevævssygdomme. Dog har systematiske undersøgelser og forskning ikke kunne påvise at silikoneimplantater kunne forårsage kræft, og faktisk er der en undersøgelse som viste at kvinder med silikoneimplantater i mindre grad fik kræft, end kvinder der ikke havde silikoneimplantater.

Derfor har den rivende udvikling i brystforstørrelse operationer samt de relativ få komplikationer og bivirkninger ved sådan en operation, medført at kvinder nu føler sig sikrere ved at få foretaget en brystforstørrelse operation. Og de skrækscenarier man hører af og til skyldes ofte at den klinik hvor der blev udført kosmetiske operationer, typisk var en uautoriseret klinik og det heller ikke var professionelle læger der udførte disse operationer.

Hvad syntes du?

Nu hvor jeg selv er blevet en smule klogere på brystforstørrelse operationer, er jeg dog stadigvæk ikke helt sikker på om jeg tør at få lavet sådan en operation, da det er en meget stor beslutning at tage, dog vil jeg måske en dag i fremtiden få mod til at gøre det.

Dog vil jeg meget gerne høre hvad dit syn på brystforstørrelse operationer er? Syntes du at det er helt fint at kvinder få lavet sådan en operation, eller er du imod det. Skriv gerne en kommentar om din egen mening og holdning.