pusle spilDet er snart tid til en sommerhustur. Du ejer et sommerhus oppe i de svenske fjelde. Vi er i februar måned, så det rusker og er stadig koldt uden for. Dog er det ved at gå den rigtige vej. Dagene bliver længere. Det mærkes, når du står op om morgenen, inden du skal på arbejde. Ved syv tiden er lyset begyndt at titte frem og sådan var det ikke for bare en lille måned siden. Der har været rigtig meget på arbejdet det sidste lange stykke tid og sidst du havde en ferie, var imellem jul og nytår. Den varede dog ikke mere end et par dage, så var det tilbage på pinden igen. Derfor trænger du også rigtig meget til at få et afbræk fra den daglige trommerum. Du har besluttet at tage de første dage alene i sommerhuset, hvorefter din kæreste og nogle venner kommer og holder weekenden i sommerhuset sammen med dig. Du glæder dig rigtig nok til at være helt alene med dig selv i den svenske natur. Du vil ud og gå en masse ture, og du har taget noget spændende skønlitteratur med.

Pusle spil med komplekse motiver

Da du endelig ankommer til sommerhuset, sætter du kaffe på som det første, og sætter dig tilrette under det uldne tæppe foran det store vinduesparti. Du sidder bare og stirrer i noget tid og kommer så i tanke om, at du må foretage dig noget. Du har dog ikke rigtig lyst til at gå tur. Det regner nemlig gevaldigt lige nu og du gider hverken se tv eller at læse en bog. Du går på opdagelse og finder et stort skab inde i det ene gæsteværelse. Herinde gemmer sig et væld af spil – specielt en hel masse pusle spil. Det er årevis siden, at du har samlet et pusle spil. Men får pludselig minder tilbage til din søde farfar, som døde for mange år siden. Du husker ham dog stadig – særligt hans duft af cigarer. Men du husker også hans kælder, hvor der altid lå et pusle spil på hobbybordet, som han var i færd med at samle. Til sidst var han så gammel, at han havde problemer med at se og derfor blev det meget besværligt for ham at samle pusle spillene. Når du var på besøg, hjalp du ham derfor med at samle pusle spillene. Og ofte var det pusle spil med rigtig mange brikker – ofte over 1000 og med meget svære og komplekse motiver. Det var svært, og der kunne godt gå en time eller mere, hvor ingen af jer kunne finde bare en rigtig brik til pusle spillet. Men det var lige meget, for det var bare så hyggeligt at være nede i kælderen, hvor radioen altid var indstillet på ciro4013 og din farfar altid brummede med – om han kendte sangen eller ej.

Tiden forsvinder med et godt pusle spil

Tilbage i sommerhuset får du nu en helt særlig lyst til at lave et pusle spil igen. Det er svært at vælge, for der er så mange forskellige pusle spil at vælge i mellem. Til sidst beslutter du dig for et pusle spil med et motiv af en blomstereng, hvor der står to smukke heste og græsser. En hest er sort og den anden er brun med en hvis blis. Der er 500 brikker i pusle spillet. Du tager det med ind i stuen og smider brikkerne udover hele gulvet. Låget på pusle spillet sætter du op ad væggen, så du hele tiden kan følge med i motivet. Din farfar lærte dig, at det altid var en god ide at starte med at bygge rammen i pusle spillet. Disse brikker er også nogenlunde nemme at udpege. Der går en lille time, og så har du fået samlet hele rammen. Du har været hel koncentreret al den tid og har helt glemt at få frokost. Du sætter vand over til æg og glæder dig til en god æggemad med majonæse og karse. Du sætter dig tilbage på gulvet og går i gang med indmaden til dit pusle spil. Det går ret let, synes du, og brikkerne synes at falde på plads. Der begynder sig at danne et motiv af et hestehoved og i den anden side af pusle spillet en græsmark med røde valmuer. Pludselig lyder et højt brag og du får et chok og bliver med ét bragt ud af den næsten mediterende tilstand, du har været i. Du ser dig omkring og går ud i køkkenet. Det er vandet til æggene, der er kogt helt ud og gryden, der er sprunget – ja nærmest i luften. Du har simpelthen glemt, at du havde sat vand over til æg, fordi du har været så optaget af dit pusle spil. Da du kigger på klokken, er der også pludselig gået yderligere tre timer og det er begyndt at blive mørkt udenfor. Nu er det vist tid til at få lidt og spise, så må pusle spillet blive samlet videre i morgen – men du glæder dig allerede.