Mads-Frederik-DamgaardMads-Frederik Damgaard er en pensioneret arkitekt, der holder til i hans selvdesignede hus ved Rungsted Kyst i Nordsjælland. Han blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole i København tilbage i slut 1960’erne, hvorefter han arbejdede som lektor på selvsamme skole i en lang årrække, mens han også underviste og arbejdede som censor på en række andre nordiske arkitektskoler.

I 1988 startede Mads-Frederik Damgaard sin egen tegnestue under navnet Damgaard Architects, hvilken har eksisteret helt frem til 2012, hvor Mads-Frederik Damgaard gik på pension efter mange års karriere i arkitektur og designverdenen. Mads-Frederik Damgaard er blandt andet et kendt navn fra mediebilledet, hvor han ofte har deltaget i den offentlige kunstdebat smat fungeret som ekspert.

Mads-Frederik Damgaard og hans store kærlighed til Baltikum

Mads-Frederik Damgaard har siden han ”opdagede” de Baltiske lande tilbage i start 70’erne været dybt fascineret af både kulturen, arkitekturen og landskabet. Det er dog heller ikke uden grund, at Mads-Frederik Damgaard har så stærk en forkærlighed for Baltikum. Næsten simultant med hans introduktion med området stødte han i Riga i Letland på hans smukke kone Aija, som han den dag i dag har været gift med i over 35 år.

Mads-Frederik Damgaards kone Aija kommer oprindeligt fra Letlands hovedstad Riga, hvor hun er vokset op i en familie der levede af musik og kunst. Selv har Aija læst på handelshøjskolen i Riga, og arbejder den dag i dag som direktør i hendes eget kunst-import firma i Danmark.

Mads-Frederik Damgaard og de mange rejser

Mads-Frederik Damgaard har siden han stiftede bekendtskab med de Baltiske lande i start 70’erne besøgt og bevandret næsten hver en kvadratmeter af de tre smukke lande Estland, Letland og Litauen. Især er Mads-Frederik Damgaard glad for Riga, hvor han mødte sin kone, og det seneste år har han været tilbage adskillige gange, blandt andet på grund af Rigas udnævnelse som Kulturhovedstad 2014.

Dog er Mads-Frederik Damgaard også glad for at rejse rundt i Litaun, hvor han finder stor æstetisk tilfredshed i at beundre og udforske det arkitektonisk clash mellem den smukke og klassiske, baltiske stilart og den hårde, industrielle. Da Mads-Frederik Damgaard stadig arbejdede fandt han ofte sin inspiration i Baltikums hovedstader og grænsebyer, hvilket han mente, at danskerne kunne lære noget af.

Én gang om året tager Mads-Frederik Damgaard og hans kone Aija, og da deres børn var små var de også med, tilbage til deres mødested i Riga, hvor de fejrer deres kærlighed.

Læs mere om Mads-Frederik Damgaard på hans egen blog: www.mads-frederik-damgaard.dk eller følg ham på LinkedIn, Facebook, Google+ eller Twitter, hvor han beretter om sine mange eventyr.