Det er tid til endnu en gang at stille skarpt på arbejdsmiljøet, denne gang handler det om indeklima og den vigtige kontorrengøring, der er altafgørende for kvaliteten af indeklimaet på vores arbejdspladser. Dårligt indeklima og mangelfuld kontorrengøring er skyld i gener på mange danske arbejdspladser.

Hvad er et godt indeklima?

For at have et godt indeklima på sin arbejdsplads, skal man have den rette kombination af en passende temperatur samt frisk og ikke mindst ren luft, hvorfor kompetent kontorrengøring er så central for kvaliteten af indeklima.

Årsager til dårligt indeklima

Der kan opstå et dårligt indeklima på arbejdspladser på mange måder. Indeklimaet afhænger nemlig af en lang række faktorer, der også indbyrdes har effekt på hinanden.

De mest hyppige årsager til et dårligt indeklima er:

I alt for mange tilfælde skyldes for høje temperaturer og/eller utilstrækkelig rengøring. Det er ofte ikke svært at afhjælpe, læs mere herunder.

Kan problemerne afhjælpes?

Ja, der er heldigvis råd for det meste. Start med god kontorrengøring, som ikke efterlader støv, men som samtidigt sørger for, at diverse kemiske rengøringsmidler bliver renset ordentligt væk.

Sørg for en passende temperatur, det vil sige en temperatur på 20-22 °C det er passende ved let fysisk arbejde som kontorarbejde og lignende. Notér dig også, at temperaturen ved stillesiddende arbejde ikke må overstige 25 °C, hvis du arbejder under normale arbejdsforhold i forhold til klima.

Der findes en lang række virksomheder, der kan hjælpe med rengøringen. Renice Aps er en af de nye spillere på markedet som tilbyder erhvervsrengøring i særklasse.

Hvis du ikke gør noget…

Hvis der ikke bliver taget hånd om et dårligt indeklima kan det resultere i tørre øjne, træthed og hovedpine. I værste fald kan det også resultere i længevarende sygdom.