chlorellaSnakken er gået i krogene om Chlorella, det spændende kosttilskud bestående af encellede ferskvands mikroalger, der er fuld af gode næringsstoffer. Med hvad er det lidt mere præcist, at Chlorella egentlig kan? Det vil vi i denne artikel give dig svaret på.

Fordelene ved at tage Chlorella som kosttilskud

Chlorella er, som tidligere beskrevet et kosttilskud bestående af mikroalger fra ferskvand. På grund af Chlorella algernes høje indhold af gavnlige næringsstoffer, er Chlorella et gavnligt kosttilskud. Af gavnlige næringsstoffer kan for eksempel nævnes de afgiftende egenskaber, der blandt andet udskiller kviksølv. Derudover er det godt at tage Chlorella som kosttilskud, da det har en positiv virkning på forstoppelse, det har nogle helt unikke immunstimulerende egenskaber og har desuden en forebyggende effekt på mavesår. Som om det ikke var nok, kan Chlorella anvendes som middel mod dårlig ånde og kropslugt og det har en yderst cellebeskyttende effekt og positive egenskaber for hjertekarsystemet.

Chlorella som superfood

Chlorella er og bliver lidt af et mirakel kosttilskud, hvorfor det også går under betegnelsen ”super food”. Chlorella betgenes som et ”super food” på grund af dets meget høje indhold af letoptagelige næringsstoffer, som for eksempel vitaminer og mineraler, essentielle omega-3 fedtsyrer, det høje indhold af protein – 50 % protein med samtlige aminosyrer), klorofyl, fibre, antioxidanter og bioflavonoider. Ja, det er ikke så lidt, Chlorella kan bidrage med.

Samspillet af de mange naturlige, ikke-syntetiske næringsstoffer, der er i Chlorella betyder, at kosttilskuddet fungerer som et optimalt næringsmiddel. På trods af de utallige, gavnlige effekter Chlorella kan bidrage med, går det dig stadig under betegnelsen ”super food” – dog et af de allermest komplette og kraftfulde ”super foods” på markedet.

Desuden er Chlorella et 100 % naturligt kosttilskud, helt uden konserveringsmidler, farvestoffer, smagsstoffer, kemikalier, tilsætningsstoffer, tablethjælpestoffer eller tabletfyldstoffer.

Historien bag Chlorella

Hvorfor er et lige, at man skal tage mikroalger som kosttilskud? Hører det ikke til i havet? Svaret på det sidste spørgsmål er nej. Chlorella, eller bare mikroalger i det hele taget, er en af de ældste organismer på jorden. For cirka 2,5 milliarder år siden begyndte de små alger, via fotosyntese, at bidrage til at danne atmosfæren og derved videreudviklingen af livet på jorden. Man kan altså sige, at Chlorella har spillet en meget væsentlig rolle i det liv vi ser på jorden den dag i dag. På grund af mikroalgernes, og dermed også Chlorellas, sundhedsfremmende egenskaber som kosttilskud til den almene kost, har den i mange år verden over været et populært valg, når det kom til kosttilskud.

Produktion af Chlorella

Kosttilskuddet Chlorella har helt op til vores tid været produceret, dyrket og opbevaret i store åbne betondamme, hvor det ikke var muligt for uønskede urenheder fra miljøet, for eksempel forurening, støv, bakterier og insekter, at komme ned. I dag bliver Chlorella mikroalgerne produceret i et innovativt glasrørssystem, der på verdensplan anses for at være en ”golden standard” på verdensplan.