Siden år 1993 har alle bilnøgler været udstyret med en startspærre. En startspærre fungerer således, at der sidder en kode lageret i en transponder-chip. Når man så stikker bilnøglen i tændingslåsen, bliver denne kode sendt til bilen. Hvis det så bliver identificeret, at koden er identisk med den der sidder i bilen, så kan man få lov til at starte motoren. Man kan altså derfor ikke starte bilen uden en bilnøgle med den rette kode. Denne ekstra sikkerhed har formentlig også haft en indflydelse på det faldene antal anmeldte biltyverier, som man har set de seneste år

Biltyvens værste fjende

En bilnøgle med startspærre er enhver biltyvs værste fjende, da det besværligøre et eventuelt tyveri. Det er da også derfor, at biltyve går målrettet efter de biler med minimal tyverisikkerhed. Det kan derfor vise sig at være en god investering at få startspærre i sin bilnøgle, hvis man altså ikke allerede har det. Det skyldes selvfølgelig, at ingen ønsker alt besværet med forsikring, politianmeldelse og købet af en ny bil. Udover det, kan ens bil have noget affektionsværdi som ikke kan erstattes af en ny, og man kan samtidig miste andre personlige ejendele, som kunne ligge i bilen. Dette bør derfor anbefales til alle bilejere at anskaffe sig.

Tilbudt hos autolåsesmede

Efterhånden tilbyder de fleste autolåsesmede at lave bilnøgler med startspærre, uanset bilmærke og årgange. Der er dog nogle biler, som simpelthen bare ikke er lavet til at skulle være udstyret med en startspærre, og det kan besværliggøre udarbejdelsen af bilnøglen. Det skal også nævnes at det kan være en god ide at få lavet mere end en enkelt nøgle, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse at få lavet en ny, hvis man nu mister den. Faktisk koster det op imod 8 gange så meget, som at få lavet en kopi. Dette skyldes at man udover at lave ny bilnøgle, også skal udskifte hele chip systemet i bilen. Hvis man allerede har en, kan det derfor også være en god ide at få lavet en kopi.

Har du endnu ikke en bilnøgle med startspærre, eller mangler du en kopi, så kan Autolåsesmed Marschall klare det for dig. Du kan kontakte dem på tlf. nr. 6013 5050 eller på deres hjemmeside www.autolaasesmed.dk, hvor det også er muligt at bede dem om at ringe dig op.