Antallet af indbrud stiger i København

Flere og flere af os har efterhånden været så uheldige at få ubehageligt besøg af en indbrudstyv. Nogle har endda været ekstra uheldige, og har stået i sådan en situation flere gange. De fleste af Jer har nok hørt andre fortælle, hvor grænseoverskridende det er at vide, at der har været en fremmed person i sit hjem. Og det er en ting, som jeg kan skrive under på. Jeg har selv stået i situationen et par gange, og det er utrolig ubehageligt at vide, at der har været en i sit hjem, som har gået, og har haft sine hænder i alle sine ting.

Det kan selvfølgelig også ende med at være en rigtig dyr omgang, hvis man er så uheldig, at indbrudstyven også får noget med sig. Tyvene går jo som regel efter de ting, der har mest værdi, hvorfor det bliver dyrt, hvis man ikke har sin forsikring i orden. Derudover går de også efter ting såsom smykker, som ofte har en stor affektionsværdi.

Nye tal viser, at vi her i København skal være mere oppe på dutterne, når det kommer til sikkerheden i vores hjem. Antallet af indbrud er nemlig steget fra 2012 til 2013 med hele 8-16 % i København og omegn samt Nordsjælland.

En låsesmed kan hjælpe dig

Med det stigende antal indbrud her i København omegn og Nordsjælland, gør du rigtig klogt i at investere i et mere sikkert hjem. Jeg har selv gjort det gentagende gange i og med, at jeg har været udsat for indbrud flere gange, og jeg har alle gangene været rigtig glad for det efterfølgende.

Hvis du forbinder en låsesmed med en person, som kun kan hjælpe dig med at lukke dig ind i dit hjem, når du har glemt nøglen, eller når du skal have skiftet din lås ud eller lavet ny nøgle, så tager du fejl. Mange låsesmede har i dag specialiseret sig i at tyverisikre private hjem samt erhvervsbygninger.

De gange hvor jeg har haft besøg af en låsesmed, har der været rigtig meget fokus på mine vinduer, da jeg har boet steder, hvor tyvene har haft nem adgang til disse. Det er i øvrigt også igennem vinduerne, at de fleste tyve bryder ind.

Jeg synes, at alle bør gøre sig selv en tjeneste og lige få tjekket deres hjem for en sikkerhedsskyld. Pengene er virkelig godt givet ud i forhold til at føle sig krænket, og skulle bruge mange penge på nye ting efter et indbrud.