jakkesætEt jakkesæt har siden starten af det 20. århundrede været en af de mest klassiske måder en mand kan klæde sig på. Et jakkesæt ustråler elegance, coolness og, om man vil det eller ej, magt. Se bare tilbage på 50’ernes Mad men – det ville ikke have haft samme coolness og magtudstråling, hvis ikke de havde båret jakkesæt.

Det er dog ikke bare lige sådan, at bære et jakkesæt. Der er nogle helt særlige, gyldne regler du bør følge, hvis du vil bære dit jakkesæt med stil.

Jakkesættets gyldne regler:

Spar på skulderpolstring, hvis du er spinkeltbygget eller har brede skuldre skuldrene.

Det ser både kikset og afslørende ud, hvis der er for meget skulderprolstring i dit jakkesæts jakke, hvis du er både spinkel eller bred. Skulderpolstringen skal se 100 % naturlig ud, som var det en del af dine egne skuldre.

 Knap aldrig den nederste knap i din jakkesætsjakke, og åbn kun jakken helt, når du sidder ned.

Det er også en gylden regel, aldrig at lukke den nederste knap i sit jakkesæt jakke– det ser bare ikke godt ud. Derudover bør du heller aldrig gå rundt med åben jakkesætsjakke – kun hvis du sidder ned.

 Læggene foran på dit jakkesæts bukser skal ligge tæt ind til kroppen. Hvis de er for åbne, er bukserne for små.

 Ligeledes, hvis der under dit bælte dannes folder i dine jakkesætsbukser – så er de for store.ængden på buksebenet skal være tilpasset, så det går lige til overlæderet på dine sko.

Det ser både utjekket ud, hvis dine bukser stumper såvel som hvis de poser.

Fyld ikke habitjakkens lommer med ting – det får den til at hænge og bule.

Sidste gyldne regel er denne: i princippet er lommerne i dit jakkesæt kun til pynt, din kortholder og dine smøger. Hold det ved det.