Èn af mine venner har åbnet en ny butik, der sælger kajakudstyr. Jeg har aldrig selv haft modet til at starte eget firma, men det har været sjovt at følge processen. I sidste uge fik jeg lov til at komme med ud at se, hvad der sker, når man får lavet et skilt af træ med CNC fræsning.

Jeg havde helt fra starten sagt til min ven, at jeg meget gerne ville kigge ham over skulderen i hans proces. Jeg leger nemlig selv lidt med tanken om at starte mit eget, så indtil jeg har fundet modet, kan jeg lade mig inspirere af ham.

Han ringede til mig en dag for at høre, om jeg kunne tænke mig at komme med ud at se CNC fræsning af hans nye skilt. “CNC fræsning?” sagde jeg. Jeg har aldrig hørt det udtryk før. Det viser sig, at det er den teknik man bruger, når man udskærer træskilte.

Det er aldrig gået op for mig før, at flotte skilte i træ naturligvis ikke er lavet af en billedhugger, der møjsommeligt sidder og skærer bogstaver og billeder ud. De flotte træskilte bliver lavet med noget, der hedder CNC fræsning. Det lyder måske lidt kedeligt, men det var faktisk enormt spændende at overvære. Min ven havde allerede i samarbejde med skiltemageren besluttet, hvordan skiltet skulle se ud, og det billede blev givet til en maskine, som fortæller boret, hvad det skal gøre.

Boret nærmest danser hen over pladen og borer så præcist og perfekt, at man skulle tro, at der sad en maler og førte den et sted fra. Resultatet blev virkelig flot, og jeg er da overbevist om, at jeg også skal have et træskilt, hvis jeg en dag starter eget firma. Det ville også give mig mulighed for at overvære en CNC fræsning igen.