Behandling åreknuder – få dem fjernet ved hjælp af laser

En åreknude er en snoet og udvidet blodårer som ligger lige under huden på benene. Der kan være flere grunde til man får åreknuder, men den mest almindelige årsag er svækkelse af venerne. I takt med at man bliver ældre, begynder blodtrykket i venerne at øges, så hvis venevæggene samtidig bliver svage, så kan der dannes åreknuder. For personer under 20 år er det meget sjældent at man oplever symptomerne, mens 15-30% af voksne oplever det. Dog oplever kvinder det hyppigere end mænd og især under graviditet. Selvom det ikke er en farlig lidelse og ikke nødvendigvis behøver behandling af åreknuder, så er der alligevel mange der ønsker at få fjernet dem af kosmetiske grunde. Bortset fra udseendet kan åreknuder forårsage træthed, tyngdefornemmelse, ømhed og hævelse. Oplever man symptomer som hævelse eller pigmentfejl på benene, kan det skyldes åreknuder, og det er derfor anbefalet at man går til en læge for få vurderet om behandling er nødvendigt. En af de nyere former for behandling sker ved brug af laser, men det kan dog også være at et par støttestrømper kan løse problemet.

Laserbehandling af åreknuder

Behandling af åreknuder er forholdsvist simpelt og smertefrit. Behandlingen foregår termisk, dvs. ved brug af laser. Fordelen ved dette er at man slipper for et operativt indgreb, så der ikke bliver efterladt ar. Det er yderst sjældent, at brug af laser har efterfølgende komplikationer ved behandling af åreknuder. Før man starter på behandlingen, foretager man en forundersøgelse, som har til formål at fastslå den korrekte behandlingsmetode og vurdere det videre forløb. Ved brug af laser til behandlingen opløser man åreknuderne og ved brug af termisk energi lukker man for de syge vener. Indgrebet kan udføres under lokalbedøvelse og kræver kun et enkelt snit på få millimeter. Fordelen ved at bruge laser er de få smerter og den hurtige restitutionstid. Faktisk kan de fleste komme på arbejde igen dagen efter behandlingen.  I få tilfælde er laserbehandling ikke en optimal løsning, og her vil der i stedet blive anvendt såkaldt mikro-kirurgi.

Få behandling i Charlottelund

Hos kirurgen.dk kan man få behandling af sine åreknuder enkelt og smertefrit. Her er de opdateret med de seneste inden for laserkirurgi og tager altid imod anbefalinger fra Dansk Karkirurgisk Selskab. De er placeret i Charlottelund og er åben for tidsbestillinger fra mandag til torsdag. Udover behandling af åreknuder, tilbyder de også diverse kikkertundersøgelser.