Jeg skal til begravelse på Frederiksberg, og da det er en meget smuk bydel, så har jeg sat forventningerne helt op. Jeg tror i hvert fald ikke på, at der findes grimme kirker dette sted.

Jeg er dog ikke så velbevandret i denne del af København da jeg er fra Kolding, og så bliver det jo sjældent til mere end et par sjove byture et par gange om året i hjertet af Danmark.

Derfor har jeg da også tænkt mig, at umiddelbart efter begravelsen på Frederiksberg så skal jeg da lige ud på en lille shoppetur, efter især specialiteter der er ubehjælpsomt svære at finde i Jylland. Jeg er nemlig meget lidt tilknyttet til afdøde, og den begravelse på Frederiksberg føles mest af alt som en formel ting. Det kunne nærmest ligeså godt være en reception, der fandt sted i en kirke.

Afdøde havde nemlig i store dele af sit liv boet i USA, og han kom nærmest kun hjem til Danmark for at dø. Der må man også sige, at der er lidt mere medmenneskelighed, hvis man ikke skulle ligge inde med en mindre formue. Hospitalsregninger er virkelig ikke noget at fnyse af i Amerika.

Jeg ville uden tvivl også have valgt en begravelse på Frederiksberg i stedet for usikkerheden over på den anden side af Atlanterhavet.