Vi skal være mere opmærksomme når det handler om miljøet, idet det til sidst kan være for sent at ændre vores fejltagelser. Mange tager det ikke til sig og bliver ved med deres dårlige vaner. Vi skal derfor begynde at benytte os mere af CO2-netrale varer, når vi for eksempel taler om brændsel. Så hvis du har investeret i et pillefyr og nu mangler det rigtige biobrændsel, så har Absolut den helt rigtige løsning til dig og miljøet.

champion photo 02Hvorfor er det miljøvenligt?

Abosluts træpiller er et CO2-neutralt biobrændsel, som derfor er med til at skåne miljøet. Træpillerne er fremstillet af restprodukter inden for træindustrien. Det er ligeledes en behagelig tanke at intet går til spilde, men bliver brugt nyttigt. Det vil derfor sige at træpiller typisk er produceret af savsmuld og andre træspåner, som dernæst bliver presset sammen uden nogen former for bindemiddel. Det er derfor 100 % miljøvenligt, som vil give dig en god samvittighed nu og på længere sigt.

Træpiller er en investering, idet det udløser en god varme, så du slipper for bøvlet med radiatorer. Det vil sige at træpiller er en billigere måde at få varme i hjemmet. Din elregning vil derfor blive sænket, som vil glæde dig på længere sigt. Så hvorfor ikke spare på pengene ved blot at købe træpiller?

Produktionen af træpiller

Træpillerne produceres ved at blive tørret inden presning. Dog sikrer man sig først, at vandindholdet i træmassen ikke er for stor. Hvis der er et for stort indhold af vand i træpillerne, kan det medvirke til, at de mister deres stabilitet og afgiver mindre energi. Når træpillerne dernæst bliver presset, sker det under en høj temperatur, så bindingen af træfibrene bliver vækket. Træpiller udgiver nemlig selv en naturlig lim og kan derfor blive ved med at være sammensat. Der er derfor ikke brugt andre former for produkter for at holde træpillerne sammen og der er derfor stadig tale om et miljøvenligt produkt.

Træpiller er efterhånden blevet meget moderne at benytte sig af, idet de er billige og koster ikke nær så meget som andre produkter. Du kan med træpiller spare helt op til 80 % på elregningen idet de, som nævnt, udgiver enormt meget varme. Træpiller er derfor en effektiv måde at opvarme sit hjem på.

Vær opmærksom

Man skal efterhånden være mere opmærksom, når man kaster sig ud i, at købe nye produkter til hjemmet. Mange virksomheder der ligeledes tilbyder træpiller, kan ofte snyde dig. De nævner ikke det store indhold af kemikalier og man går derfor i god tro om at være miljøvenlig. Virksomhederne snyder dig, idet det er billigere at producere træpiller, hvor der er tilsat skadelige tilsætningsstoffer og selve processen er kortere. Du skal derfor være opmærksom med det samme du åbner posen. Træpillerne må ikke have en anden lugt end af træ og selve farven skal være brun.

Absolut træpiller er af kvalitet og du vil med sikkerhed altid få produkter, som er miljøvenlige. Derudover er der en del varianter, så du altid kan finde den mængde, som du gerne vil have i hjemmet. Blot gå ind på hjemmesiden og bestil det du ønsker.

Træpiller kan også bruges til andre ting

Det er ikke alle der ved at træpiller kan bruges til flere forskellige ting. Det er ikke kun ved brug af brændsel, at de er nyttige, men også til et andet forbrug. Hvis du for eksempel har hest og er træt af at muge ud hver uge, kan træpiller være nyttige. Det er nemlig en nemmere løsning i stedet for hø. Det er bevist, idet sugeevnen er langt bedre og det reducerer lugten. Selve arbejdstiden bliver også kortere og omkostningerne skærpet, da det med træpiller er nemmere at skelne imellem hvad der er beskidt og hvad der er rent.

Så gå ind og besøg Absoluts hjemmeside og bliv miljøvenlig med træpiller!