Arne Jacobsen var som bekendt manden bag mange af de fantastiske møbler vi har været vidne til gennem tiden. Flere af dem er stadig i produktion, og det er da en præstation. Det mest populære af hans møbler forbliver dog Svanen.

Det simple, omend stadig meget elegante design, var noget man ikke  havde set før, da Arne Jacobsen svanen først så dagens lys. Siden da er den gået over i historien, og bliver stadig produceret og sælger da også i bedste velgående, i Danmark såvel som i udlandet.

Der kan vidst ikke herske tvivl om at Arne Jacobsen svanen er et ikon som er gået over i historien, hvilket i øvrigt er ganske velfortjent. Det er 43 år siden at den først blev præsenteret, og jeg tror stadig at den vil være lige så populær om 100 år.

Jeg tror at man kan kalde det for et tidløst design uden at blive klandret for det, og måske var Arne Jacobsen da også forud for sin tid. Han blev dog anerkendt og accepteret som møbeldesigner uden større komplikationer.

Arne Jacobsen Svanen er i dag kendt over hele verdenen. Der er mange som kun ønsker sig få ting mere end at eje en original.  Jeg er i hvert fald stor fan, og med disse velvalgte ord vil jeg takke af.