Hvem har styr på jeres kokkeknive derhjemme?

Går du op i madlavning? Du er bestemt ikke den eneste, for interessen for finere madlavning er steget stødt de seneste par år, og vi ser tydeligt, at det bliver mere og mere normalt, at man ser unge mennesker gå efter en uddannelse som kok, når de er færdige med folkeskolen eller gymnasiet, eller for voksne mænd at begynde på et madlavningskursus, og de fleste, der starter på disse kurser, synes jo faktisk, det er ganske sjovt, endelig at få lov til at stå og jonglere med kokkeknive og finde på og kreere diverse nye retter i køkkenet.

Spydige tunger ville måske sige, at køkkenet er kvindens plads, men det hørte sig bestemt kun fortiden til. Det er mange år siden, man kunne konstatere, at de største og mest anerkendte kokke i hele verden, var og er mænd. Det skyldes måske, at arbejdet som kok også er meget fysisk krævende, og det kræver altså god fysik at håndtere kokkeknive på bedste vis. I private hjem, har det dog, ind til fornylig, været kvinden, der stod for madlavningen, hvilket der er blevet lavet tydeligt om på. I dag svarer en stor andel af de adspurgte par i en undersøgelse, at de er fælles om madlavningen, og omkring tredive procent svarede, at det var manden i forholdet, der står for den daglige madlavning.

Det har selvfølgelig noget at gøre med, at både mænd og kvinder i dag har stor fokus på karriereræset, men faget som kok er bestemt også blevet eksponeret i diverse medier, såsom tv køkkener eller øget fokus i hvilket i høj grad også har smittet af på interessen for den finere madlavning, så i dag er det altså både kvinder og mænd, der styrer køkkenets kokkeknive i hjemmene rundt omkring, og det er bestemt til glæde for begge parter.

Hvor kvinden før hen skulle slæbe sig igennem den daglige madlavning og finde på mad, som både hun og han ikke for længst var blevet træt af, får de i dag et par fridage om ugen, da manden tager over i køkkenet, og for mandens vedkommende, der i gamle dage ikke anede hverken frem eller tilbage om madlavning, får i dag rig mulighed for at være kreativ i et køkken og selv bestemme, hvad han vil bruge sine kokkeknive til, og ikke mindst, hvad der skal stå på aftenens menu.

Det er altså blevet populært at gå op i madlavning og hvilke kokkeknive eller gryder og pander, der er de bedste, hvilke råvarer, man bør gå efter, og hvad der generelt at god kvalitet, når det gælder madlavning. Alene kokkefaget har de seneste par år oplevet en stor stigning i popularitet fordi det er blevet fedt at lave mad, og vi er blevet vist så mange måder, hvor på, vi kan gøre madlavningen mere interessant og spændende, både, hvad angår smag, men også, hvad angår udseende og kreativitet.

I tv har vi set både de gode og lidt mere hårde sider af livet som kok, og det har skabt et mere reelt billede af erhvervet. Vi ser både, hvor interessant, det er at glæde andre mennesker med spændende retter, som man har stået og kreeret med kokkeknive, gryder og diverse køkkenredskaber, men også hvordan køkkenchefen råber af en, hvis der bliver lavet fejl, hvis det går for langsomt eller man ikke gør sit arbejde godt nok. Måske kan vi godt lide, at vi ser begge sider af erhvervet, så det ikke bliver glamouriseret på nogen måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *