Indisk take away i København

Indisk madkultur indeholder et bredt spektrum af forskellige krydderier og smage, som falder i god jord i mange hjem, der nyder at spise spændene og udenlandsk mad. Når der søges den autentiske smag af Indien, skal vi ofte ikke længere end væk en den nærmeste indiske take away i byen.  Stor spredning af nationaliteter og Københavns størrelse, betyder der ligger en tættere koncentration af indiske take away steder i byen sammenlignet med i provinsen. Den kulinariske oplevelse vi får, kan få sjældent genskabe hjemme i egne køkkener, og derfor er det bekvemt og at hente Indisk take away i københavn, når man ikke har lysten til et fuldt restaurantbesøg.

Madkultur i Indien

Alt afhængigt af hvilke bredde- og længdegrader vi befinder os i Indien, er madkulturen forskellig. I det sydlige Indien er tendensen til stærkere mad kraftigere, hvorimod det nordlige Indien hælder mere til de ”mildere” retter. Alt andet lige er fællesnævneren indisk mad kontra vestligt mad, at det er stærkere og mere krydderiet.  En indisk karryret som indeholder kød, linser eller bønner koges ofte i ragouter og stuvninger.  I forhold til indisk take away er dette en fordel, da maden efter at have ligget i et beholder ikke smatter ud, mister smag eller bliver kedeligt. Det kan tilnærmelsesvis serveres, som man ville have fået det på restauranten.  Dette er også en faktor for der ligger så mange restauranter som levere Indisk take away i København

Populære indiske retter

Nogle af de mest populære indiske i Danmark retter er bl.a. tikka masala, tandoori chicken og butter chicken, og vil derfor også ofte være at finde på menukortet hos mange indiske take away restauranter i eksempelvis København.  Af de tre retter er tikka malasa og tandoori chicken de mere krydret og stærke retter, og butter chicken er mere cremet og let at spise, for dem som ikke holder meget af stærk mad.

Indisk take away i københavn er altså let tilgængelig og bekvemt kulinariske oplevelse, som kan udfordre ens smagsløge og give et indblik i indisk madkultur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *